Яка закваска потрібна
Для цього майстер-класу підійде пшеничная, житня закваска або закваска Sekowa (відновлена за схемою).
Якщо ви ведете закваску в холодильнику, будь ласка, за тиждень до МК почніть її вести в теплі:
Спочатку посильте закваску, підгодуйте в пропорціях 1:1:1(наприклад, 20 гр. закваски, 20 гр. пшеничного борошна в/г, 20 гр. воді) три рази від дозрівання до дозрівання (не раз на добу, а як дозріє - підгодуйте) Це необхідно, щоб закваска стала сильною і активною.
Після ведіть, освіжаючи вранці та ввечері: 5 гр. закваски, 20 гр. пшеничного борошна, 20 гр. води.
Якщо у вас житня закваска, в окрємій банці почніть годувати її пшеничним борошном в/г, як описано вище (також завчасно).
Якщо у вас немає закваски, ви можете вивести її з нуля, подивившись безкоштовний курс в інстаграм @palyanitsyabread (збережені сторіз, розділ "Житня закваска" чи "Закваска").