Яка закваска потрібна
Для цього майстер-класу підійде пшенична та житня закваски або левіто мадре.
Якщо ви ведете закваску в холодильнику, будь ласка, за тиждень до МК почніть її вести в теплі:
Спочатку посильте закваску, підгодуйте в пропорціях 1:1:1 (наприклад, 20 гр. закваски, 20 гр. борошна, 20 гр. воді) три рази від дозрівання до дозрівання (не раз на добу, а як дозріє - підгодуйте) Це необхідно, щоб закваска стала сильною і активною.
Після ведіть, освіжаючи вранці та ввечері: 5-10 гр. закваски, 20 гр. борошна та 20 гр. води. (для житньої закваски використовуйте житнє борошно, для пшеничної - пшеничне).
Левіто мадре підготуйте класично: 3-4 підгодовки в пропорціях 1:1:0,5 (закваска:борошно:вода).
Якщо у вас немає закваски, ви можете вивести її з нуля, подивившись безкоштовний курс в інстаграм @palyanytsyabread (збережені сторіз, розділ "Житня закваска", або каталог, курс "Житня закваска").
Або придбати у нас нашу житню та пшеничну закваску.