Яка закваска потрібна?
Для цього майстер-класу підійде пшенична або житня закваски, також підійде натуральна жива левіто мадре (висушена помислова не підходить).
Якщо ви ведете закваску в холодильнику, будь ласка, за тиждень до МК (або за декілька днів) почніть її вести в теплі:
Спочатку посильте закваску, підгодуйте в пропорціях 1:1:1(наприклад, 20 гр. закваски, 20 гр. пшеничного борошна в/г, 20 гр. воді) три рази від дозрівання до дозрівання (не раз на добу, а як дозріє - підгодуйте) Це необхідно, щоб закваска стала сильною і активною.
Після ведіть, освіжаючи вранці та ввечері: 5-10 гр. закваски, 20 гр. пшеничного борошна, 20 гр. води.
Якщо у вас немає закваски, ви можете вивести її з нуля, подивившись безкоштовний курс в інстаграм @palyanytsyabread (збережені сторіз або каталог).