Подробиці про курс
Про що ви дізнаєтесь
● Особливості жита та житнього тіста та роботи з ним: заміс, ведення тіста, формовка тощо;● Золоті правила житнього хлібу, які актуальні для всього житнього хлібу взагалі;● Який хліб після замісу можна одразу розстоювати, а який - ні;● Як правильно робити заварку для хлібу;● Що таке білий та червоний солод, в чому різниця, як вони працюють.● Ферментація житнього хлібу дуже-дуже простими словами.● Умови випічки житнього хлібу;● Коли можна пекли подовий хліб, а коли краще формовий;● Як вносити добавки і тісто, які, скільки, як підготувати;● Правила випічка житнього хліба в дров’яній печі та духовці;● Як вести житню закваску, щоб вона була сильною;
● Чи можна пекти житній хліб на пшеничній заквасці;
● Як зрозуміти, що закваска слабка;
● Як підсилити та збалансувати свою закваску;
● Як висушити закваску та відновити.
Розбір поширених дефектів:● Липкий "недопечений" м'якуш;● Щільний м'якуш;● Підрив скоринки, тріщини та ін.
Яка закваска потрібна?
Вам знадобиться житня закваска, якщо у вас немає житньої закваски, придбайте у нас або виведіть з нуля на курсі "Житня закваска та перший хліб"
Доступ та підтримка постійні!
Вироби на курсі
Житнє цільнозернове борошно
Житньо-пшеничний з медом
Десертний чорносливовий житній хліб;
Житнє десертне тісто
Житні скоринки
Заварний житній зі смаженим льоном